fbpx
עורך דין הוצאה לפועל

עורך דין פשיטת רגל סטס זלדוביץ

עורך דין פשיטת רגל- חדלות פירעון

פשיטת רגל מהי?

אדם המוצא עצמו בהליך פשיטת רגל מתמודד עם קושי לא פשוט כלל ועיקר. בין אם מדובר במי שחייב כסף ואינו יכול לפרוע את חובותיו כלל ועיקר, ובין אם מדובר במי שמוצא עצמו ללא יכולת להיפרע מאדם שלו סיפק שירות בכסף רב, מדובר בהליך הדורש סבלנות ומעל הכל, עורך דין פשיטת רגל בעל ניסיון ויכולת מקצועית שיוכל ללוות אותו לאורך התהליך.

מה ההבדל בין פשיטת רגל לחדלות פירעון?

מה הם שלבי הליך חדלות פירעון עד 153,000 ש"ח?

מה הם שלבי הליך חדלות פירעון מעל 153,000 ש"ח?

כיצד מקבלים מתן צו לשיקום כלכלי והפטר?

לייעוץ ראשוני וקביעת פגישה חייגו 072-2000230

 או השאירו פרטים וניצור עמכם קשר בהקדם:

ההבדל בין פשיטת רגל לחדלות פירעון

המושג פשיטת רגל מתאר מצב של חוסר יכולת לעמוד בחובות באופן מוחלט. המושג פשיטת רגל אמנם שונה בשנת 2019 מבחינה סמנטית וכעת מכונה מצב של חוסר יכולת עמידה בחובות תחת הביטוי חדלות פירעון ומה שבעבר כונה הליכי פשיטת רגל אשר נודעו בקיצור הליכי פשט”ר, קרויים כיום הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי.

מדובר למעשה בהליך שבו אדם או חברה מודיעים בריש גלי כי אין באפשרותם לפרוע את חובותיהם, כך שניהולם הכלכלי עובר לידי בית המשפט, בהליך שבו משולבים בעלי החוב (הנושים), הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי מטעם המדינה, ועו”ד הנבחר על ידי בית המשפט (המנהל מיוחד) כמי שעליו לנהל את חובות החברה או האדם חדלי הפירעון, לטובת כיסוי חובותיהם לנושים.

השינוי המהותי והמושגי שחל בשנת 2019

ההליך כפי שהוא מנוהל כיום, שונה במספר מישורים מזה שהיה נהוג עד שנת 2019. משנת 2019, מבוסס ההליך על מתן דגש משמעותי יותר על שיקומו של החייב, לצד יצירת אפשרות להטלת הסדר הכולל תשלומים גבוהים יותר לנושים ובעיקר להפוך את ההליך, אשר היה ידוע עד אתה עת כממושך ומסורבל, להליך קצר וענייני וכמובן אחד השינויים היותר משמעותיים הוא ניהול ההליך בלשכות ההוצאה לפועל וזאת במידה וגובה החוב נמוך מסך של כ- 153,000 ₪, על הליך זה אני ארחיב בהמשך המאמר.

שלבי הליך חדלות הפירעון (לחובות גבוהים מ – 153,000 ₪)

הליכי חדלות פירעון כוללים בשלב ראשון את עצם פתיחת ההליכים (צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי) את הבקשה יכול להגיש גם הנושה (למי שחייבים את הכסף) וגם החייב עצמו ,יש לציין כי לאחר הגשת הבקשה ועד לקבלת הצו לפתיחת הליכים יש באפשרות החייב לחזור מבקשתו (להתחרט) ולצאת מההליך, אך לאחר קבלת הצו לפתיחת הליכים יציאה מההליך דורשת את אישורו של בית המשפט, לאחר מכן מגיעה תקופה המכונה תקופת ביניים ולבסוף תקופה המכונה תקופת שיקום כלכלי (צו לשיקום כלכלי).

 

5 שלבים בפשיטת רגל

1. הגשת בקשה לממונה

הגשת בקשה על ידי החייב או הנושה לממונה האחראי על חדלות פירעון, הממונה ינתב את התיק או להוצאה לפועל או לבית משפט השלום תלוי בהיקף החוב

2. צו לפתיחת הליכים

במידה והחוב נמוך מ 153,000 ש”ח התיק ינותב ללשכת ההוצאה לפועל ויקבע מועד לדיון על מנת להגיע להסדר נושים,  במידה והחוב גבוה מ 153,000 ש”ח ינתן צו לפתיחת הליכים ללא צורך בדיון להסדר נושים

3. תקופת הביניים

לאחר קבלת צו לפתיחת הליכים החייב נכנס לתקופת הביניים, בתקופה זו נבחנת התנהלות החייב מבחינה פיננסית, על החייב מוטלת חובת הגשת דוחות כל חודשיים ותשלום צו תשלומים חודשי, 

4. מתן צו לשיקום כלכלי

לאחר הגשת דו”ח ממצאי בדיקה על ידי המנהל מיוחד, בית המשפט יתן החלטה על הפעולות שעליו לנקוט החייב, לרוב החייב ימשיך לשלם תקופה נוספת של 3 שנים את הצו התשלומים.

5. הפטר – מחיקת החובות

במידה והחייב מילא את כל תנאי הצו לשיקום כלכלי, ינתן לחייב הפטר מכלל חובותיו (מחיקת חובות)

פתיחת ההליך

הליך חדלות הפירעון נפתח בבקשה לקבלת צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי, אותו יכולים להגיש הנושה או החייב. באפשרות כל אחד מהצדדים הללו לבקש את הצו באמצעות עורך דין פשיטת רגל שייצג אותם. כאשר הגורם המבקש את הצו הוא הנושה, פתיחת ההליך מבוצעת בבית משפט השלום. מנגד, כאשר מדובר בבקשה מצידו של החייב, אזי עליו להגיש את הבקשה למתן צו מהממונה על הליכי חדלות פירעון. ניתן להעמיק את הידע בתחום זה על ידי התייעצות עם עורך דין פשיטת רגל בעל ניסיון.

תקופת הביניים

לאחר מתן הצו, נכנס ההליך לתקופת ביניים שבה מנוהלים נכסי החייב על ידי נאמן – גורם מקצועי הפועל עבור מימוש חובותיו של החייב באופן שיביא לידי שיקומו ובחינת מצבו הפיננסי של החייב. על החייב מוטלות הגבלות שונות ונבחנת באופן יסודי אפשרותו להשיב את חובו, מוטל על החייב צו תשלומים חודשי והגשת דוחות דו חודשיים על הכנסותיו והוצאותיו, בתום תקופת הביניים, מוגש לממונה על חדלות פירעון דוח ממצאי בדיקה, אשר מהווה את הבסיס לקבלת החלטה באשר לתוכנית הפירעון אשר תיושם בצו לשיקום כלכלי.

סיום ההליך – מתן צו לשיקום כלכלי והפטר (מחיקת החובות)

לאחר בחינת הממונה את דוח ממצאי הבדיקה, דוח זה מוגש לבית המשפט לצד הצעה באשר לדרך שיקומו הכלכלית המיטבית של החייב. בית המשפט ייתן החלטתו באשר להצעת הממונה ויטיל צו לשיקום כלכלי הכולל את הפעולות שעל החייב לנקוט לטובת פירעון חובותיו לנושים. לרוב בדו”ח זה יפורט סכום התשלום החודשי ולכמה זמן החייב יצטרך לשלם סכום זה (לרוב תקופה זו מסתכמת ב 3 שנים), אגב במשך תקופה זו עדיין יחולו על החייב הגבלות שונות כגון : צו איסור יציאה מהארץ, נוסף לכך הנאמן יכול לקבוע לחייב כי על מנת לקבל הפטר יהיה צורך לעבור קורס להתנהלות כלכלית ולאחריו לעבור מבחן, על מנת להגיע לכדי תוצאה מיטבית, במידה והחייב יעמוד בכל התנאים אותם המליץ הנאמן, יקבל החייב את ההפטר מחובותיו, רצוי להתייעץ עם עורך דין פשיטת רגל על מנת לעבור את התהליך בהצלחה.

שלבי הליך חדלות הפירעון בהוצאה לפועל (לחובות הנמוכים מ – 153,000 ₪)

הליך חדלות פירעון אשר כאשר גובה החוב נמוך מ 153,000 ש”ח יתנהל באחת מ 6 יחידות חדלות פירעון הפרוסות ברחבי הארץ, לשכת נצרת, חיפה, כפר סבא, תל אביב, ירושלים, אשקלון ואילת.

תנאי סף להגשת הבקשה

לעומת החוק הישן בו החייב היה יכול להגיש את בקשתו גם אם אינו מתגורר בארץ, החוק החדש מאפשר להגיש את הבקשה אם מרכז חייו של החייב הוא בישראל בלבד או בששת החודשים האחרונים החייב התגורר בישראל, לחילופין ניתן להגיש בקשה גם במידה ומרכז חייו של החייב לא בישראל, וזאת במידה והחייב מחזיק בבעלותו נכסים (לא חובה להחזיק בדירה, נכס יכול להוות גם רכב יוקרה), חשוב לזכור, הגשת הבקשה לחדלות פירעון אינה מעכבת את ההליכים באופן אוטומטי ויש צורך להגיש בעזרת עורך דין בקשה לעיכוב הליכים.

החלטת רשם ההוצאה לפועל בהליכי חדלות פירעון 

לאחר שהבקשה נבחנה על ידי המזכירות ונמצאה תקינה, הבקשה תועבר להחלטת רשם ההוצאה לפועל, במידה ורשם ההוצאה לפועל מצא כי הבקשה עומדת בתנאים אשר נקבעו בחוק, יקבע הרשם ישיבת הסדר אליה יוזמנו כל הנושים של החייב על מנת להגיע להסדר תשלומים.

במידה וכל והצדדים הסכימו על הסדר תשלומים, הרי שזה  מספיק על מנת לסיים את ההליך באופן מהיר ויעיל.

צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי 

במידה והצדדים לא הגיעו להסדר תשלומים בישיבת ההסדר, ינתן צו לפתיחת הליכים, יעוכבו ההליכים, יבוטלו העיקולים, והחייב ימשיך להתנהל בצורה נורמטיבית עם חשבון בנק ושכר עבודה לא מעוקל. במסגרת ההליך יש לזכור כי יוטלו על החייב הגבלות כגון: שימוש בכרטיסי אשראי, יציאה מהארץ, חידוש דרכון, לקוח מוגבל מיוחד בבנק, הגבלה בהקמת חברה בע”מ.

תקופת הביניים 

תקופה בה הנאמן יבצע בדיקה לנכסיו של החייב וליכולות הפיננסיות של החייב בדומה להליך אשר מתנהל בבית המשפט לחובות למעלה מ 153,000 ₪.

צו לשיקום כלכלי בהליכי חדלות פירעון בהוצאה לפועל

צו לשיקום כלכלי יתייחס לתשלום החודשי שיוטל על החייב, תקופת התשלום, ובמידה ויש צורך החייב יבצע הכשרה להתנהלות כלכלית נכונה, הצו לשיקום כלכלי זהה להליך אשר מתנהל בבית המשפט לחובות למעלה מ 153,000 ₪.

הפטר 

במידה והחייב עמד בכל התנאים שנקבעו על ידי הנאמן ואושרו על ידי בית המשפט, יאושר ההפטר, וכל חובותיו של החייב ימחקו. יש לזכור כי חובות שנוצרו בעקבות קנסות, בעקבות עבירה פלילית וחוב מזונות, אלו חובות שההפטר לא יחול  עליהם.

הליכי חדלות פירעון – רק בליווי איש מקצוע

לסיכום, הליך פשיטת רגל הוא הליך אשר מיועד מחד גיסא לטובת שיקומו הכלכלי של החייב, אך לא פוסח על שימוש באמצעים למימוש חובות הנושים. בין אם מדובר בנושה ובין אם מדובר בחייב, טיפול מיטבי בהליך חדלות פירעון דורש ייצוג על ידי עורך דין פשיטת רגל בעל ניסיון ויכולת מקצועית גבוהה, ניסיון אותו יש למשרדנו.